wtorek, 24 czerwca 2014

Chlebek bananowy z orzechami. Banana bred with nuts.

Lubię ciasta, które robi się w mgnieniu oka i można do nich wykorzystać produkty, które praktycznie każdy ma w domu. A jak jeszcze pachną bananami i chrupią orzechami...
Ten chlebek w dodatku jest bez tłuszczu i ma dodatek mąki pełnoziarnistej. U mnie jest to pól szklanki, ale spokojnie możecie dodać całą szklankę, pomniejszając ilość zwykłej maki.

I like cakes that You can make in a blink of an eye and use products that basically everyone has at home. And if they smell like bananas and are packed with crunchy nuts...
This bread is fat free is partially baked on whole grain flour. I used just half a glass, but You can add a whole glass and less of the white one.

Składniki na formę keksową:
  • 4 bardzo dojrzałe banany
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej.
  • ¾ szklanki orzechów
Ingredients for a bread form:
  • 4 ripe bananas
  • 150 ml natural yogurt
  • 2 eggs
  • tsp vanilla extract
  • 0,5 glass brown sugar
  • 1 tsp baking soda
  • pinch of salt
  • 1,5 glass all purpose flour
  • 0,5 glass whole grain flour
  • ¾ glass nuts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...