poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Babka Zebra. Zebra pound cake

W tym roku, oprócz babki waniliowej, zagościła u mnie na Wielkanocnym stole Zebra. Od dawna miałam na nią ochotę a jakoś nie było okazji. Pamiętam, ze jako dziecko uwielbiałam patrzeć jak rozlewają się paseczki I co potem z tego wyjdzie (ze nie wspomnę o oblizywaniu miski... tez to robiłyście?). No i nareszcie nadszedł jej czas. Przepis pochodzi z TEGO bloga. Troszkę tylko zmniejszyłam ilość cukru.

This year, besides the vanilla pound cake, I have Zebra on my Easter table. For a very long time I wanted to make it but there just was no occasion. I remember that as a little girl I loved watching the stripes spreading and waiting what's gonna come out (not mentioning licking the bowl after... did you used to do that as well?). And finally that time has come. The recipe is from THIS blog. I just reduced the amount of sugar.


Składniki:
  • 5 jajek
  • 1¼ szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 480 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka oleju roślinnego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki maki
Ingredients:
  • 5 eggs
  • 1¼ glass sugar
  • 1 vanilla sugar (16g)
  • 480 flour
  • 2 tsp baking powder
  • 1 glass water
  • 1 glass vegetable oil
  • 2 tbs cocoa
  • 2 tbs flour



Cale jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na gładka masę. Dodać wodę i olej a następnie make przesiana z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać, podzielić na 2 równe części, do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i kłaść na sam środek po 2 łyżki jasnego ciasta na przemian z kakaowym. Dając więcej niż 2 łyżki paski będą szersze.
Piec około 1h w 180st.C


Whole eggs, sugar and vanilla sugar beat until smooth. Add water, oil and four sieved with baking powder. Mix thoroughly, divide into two equal parts, to one add coca powder, to the other 2 spoons of flour.
Round baking form line with baking paper and start putting in the middle of it 2 spoons of white batter alternately with dark one. Giving more than 2 spoons the strips will be wider.
Bake for about 1h in 180 degrees C.



I jeszcze mały bonusik – oznaka ze mamy wiosnę pełną parą. Kwitnąca pomarańcza :)

And a little bonus – a sign that the spring is here full time. A blooming orange tree :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...