czwartek, 22 listopada 2012

Kruche ciasteczka kukurydziane. Crunchy corn cookies


Z ciasteczek najbardziej lobię te kruche, maślane, malutkie... takie naraz. Które można namoczyć w kawie i zajadać bez opamiętania. Lepiej je gdzieś schować, żeby nie kusiły.

Out of all the cookies I like those crunchy one the most. Buttery, tiny... just right for one bite. You can dip them in a coffee and eat without repentance. Its better to hid them somewhere so they are that tempting.

Składniki na około 45 ciasteczek:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru pudru
  • brązowy cukier do obtoczenia
Ingredients for about 45 cookies:
  • 1,5 glass all purpose flour
  • 1 glass corn flour
  • 1 flat tsp baking powder
  • pinch of salt
  • 100 g butter
  • 2 eggs
  • ½ glass icing sugar
  • brown sugar for coating

Obie mąki wymieszać w misce razem z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodać pokrojone w kostkę masło i wyrobić aż do powstania dosyć drobnej kruszonki. Dodać 2 jajka i wyrobić gładkie ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze i lekko spłaszczyć. Okładać w blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 st. C przez około 15 min


Mix both flours with icing sugar, salt and baking powder in a large bowl. Add cut into smaller pieces butter and work it into quite fine crumbs. Add 2 eggs and combine into a smooth dough. Form little walnut size balls, coat with brown sugar and slightly flatten. Place cookies on a baking tray lined up with baking paper.
Bake in 180 degrees for about 15 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...