Składniki:
| Ingredients:
|
Masło, cukier I skórkę pomarańczową ukręcić na puszystą masę. Dodać przesiane mąki oraz imbir. Wymieszać delikatnie rekami lub szpatułką. Następnie wyłożyć na oprószony mąką blat i rozwałkować do rozmiarów blaszki.* Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, posypać wierzch brązowym cukrem i ponakłuwać widelcem.
Piec w 150st.C przez 50 minut. Upieczone ciasto wyjąc z piekarnika i jeszcze gorące pokroić w kwadraty lub inny dowolny kształt.
* Najlepiej od razu rozwalkowac ciasto na papierze – latwiej bedzie je przeniesc w calosci.
* It is better to roll the pasty directly on the baking paper – its easier to move it into the tray in one piece.
* It is better to roll the pasty directly on the baking paper – its easier to move it into the tray in one piece.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz