Miękkie,
aromatyczne z dużymi kawałkami ananasa. Czy ktoś może się oprzeć
muffinkom?
A
że sezon
dyniowy nadal trwa, korzystajmy póki można.
Soft,
aromatic with large peaces of pineapple. Is there someone that can
resist muffins?
And
since the pumpkin season is still on, take an advantage of it.
Składniki
na 12 muffinek:
|
Ingredients
for 12 muffins:
|
Wymieszać
mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i gałkę muszkatołową
w dużej misce.
Dynie
zetrzeć na tartce o małych oczkach.
Jajka
otrzepać widelcem z cukrem i olejem i mlekiem. Dodać do mąki i
wymieszać do połączenia składników.
Dodać
startą dynie oraz pokrojone na kawałki plastry ananasa. Wymieszać.
Nakładać
do foremek na muffiny równe porcje.
Piec
ok 30 min w 180 st. C (do lekkiego zarumienienia)

Slightly
whip eggs with sugar, oil and milk using a fork. Add to flour and mix
just until combined. Add pumpkin and cut into smaller pieces
pineapple slices. Mix together.
Pour
equal portions into muffin forms.
Bake
about 30 min in 180 degrees C (until slightly brown)
Na pewno pyszne są, uwielbiam muffiny :)
OdpowiedzUsuń