wtorek, 6 listopada 2012

Muffiny dyniowe z ananasem. Pumpkin muffins with pineapple


Miękkie, aromatyczne z dużymi kawałkami ananasa. Czy ktoś może się oprzeć muffinkom?
A że sezon dyniowy nadal trwa, korzystajmy póki można.

Soft, aromatic with large peaces of pineapple. Is there someone that can resist muffins?
And since the pumpkin season is still on, take an advantage of it.

Składniki na 12 muffinek:
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 200 g dyni
  • 2 jajka
  • 90 g cukru muscovado
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego
  • ½ szklanki mleka
  • 150-200 g ananasa z puszki (dałam 3 plasterki)
Ingredients for 12 muffins:
  • 250 g all purpose flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp cinnamon
  • ¼ tsp nutmeg
  • 200 g pumpkin
  • 2 eggs
  • 90 g muscovado sugar
  • 1/3 glass oil
  • ½ glass milk
  • 150-200 g tinned pineapple (I took 3 slices)

Wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i gałkę muszkatołową w dużej misce.
Dynie zetrzeć na tartce o małych oczkach.
Jajka otrzepać widelcem z cukrem i olejem i mlekiem. Dodać do mąki i wymieszać do połączenia składników.
Dodać startą dynie oraz pokrojone na kawałki plastry ananasa. Wymieszać.
Nakładać do foremek na muffiny równe porcje.

Piec ok 30 min w 180 st. C (do lekkiego zarumienienia)


Mix in a large bowl flour, baking soda, baking powder, cinnamon and nutmeg. Finely grate raw pumpkin and set aside.
Slightly whip eggs with sugar, oil and milk using a fork. Add to flour and mix just until combined. Add pumpkin and cut into smaller pieces pineapple slices. Mix together.
Pour equal portions into muffin forms.

Bake about 30 min in 180 degrees C (until slightly brown)


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...