czwartek, 22 marca 2012

Fasolowe muffiny czekoladowe z bananami. Bean chocolate muffins with bananas.

Tak tak, kolejny przepis fasolowy... Mąka poszła w kąt. Teraz króluje fasolka!

Yes yes, another bean recipe... Flour was pushed to the corner. Its beans time!

Składniki na 10 muffinek:
  • 300 g czarnej fasolki
  • 4 jajka
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki fruktozy
  • 2 łyżki mielonych orzechów lub migdałów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 banan
  • 3 łyżki kakao
Ingredients for 10 muffins:
  • 300 g black beans
  • 4 eggs
  • 120 g natural yogurt
  • 4 tbs fructose
  • 2 tbs ground nuts or almonds
  • 1 tsp baking powder
  • 1 banana
  • 3 tbs cocoa poder



Fasolkę z puszki należy odcedzić i przepłukać. Sucha fasolkę namoczyć na noc i gotować do miękkości w samej wodzie, odcedzić i ostudzić. Nadmiar zamrozić na następna porcje muffinek.

W dużej misce, lub blenderze zmiksować fasolkę razem z jogurtem na pure. Dodać pozostałe składniki oraz pokrojonego na kawałki banana. Dokładnie wymieszać na jednolita masę.
Przełożyć do foremek na muffiny i piec w 180st.C przez 30 min.


Canned beans drain and rinse. Dry beans soak in water overnight and boil until soft in clean water, drain and cool. Any excess freeze for the next portion of muffins.

In a large bowl or blender mix beans with yogurt into pure. Add the rest of ingredients, chopped banana and combine together. Fill prepared muffin forms and bake in 180 degrees C for about 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...