niedziela, 18 marca 2012

Razowo-bananowe scones. Whole grain banana scones.

To moje pierwsze razowe scones. Idealne na śniadanie z serkiem, czy domowym dżemem. Dużo nie pisać nie będę bo trzeba je spróbować i już.
To nieco zmieniony przepis z tej strony.

These are my first whole grain scones. They are perfect for breakfast with soft white cheese or home made jam. I am not gonna write too much, you just have to try them.
This is a little changed recipe from this site.

Składniki:
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g mąki pełnoziarnistej
  • 1 banan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jogurt naturalny (120g)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Ingredients:
  • 200 g wheat flour
  • 200 g whole grain flour
  • 1 banana
  • 2 tbs olive oil
  • 1 natural yogurt (120g)
  • 1 egg
  • 1 tsp baking powder
  • pinch of salt



Mąki, proszek do pieczenia oraz sol dokładnie wymieszać w dużej misce. Banana rozgnieść widelcem na papkę, połączyć z jajkiem, oliwa i jogurtem. Następnie wlać mokre składniki do suchych, wymieszać do połączenia składników, przełożyć na blat i jeszcze chwile dokładnie zagniatać. Ciasto podzielić na 2 części, każda z nich rozpłaszczyć rękoma na grubość około 1,5-2 cm i przekroić na 4 ćwiartki. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, przełożyć scones zostawiając odstępy i piec w 220 st. C przez około 20 min, aż zaczną się rumienić.

Mix flours, salt, baking powder together in a large bowl. Mash banana with fork and mix well with egg, olive oil and yogurt. Next pour wet ingredient to dry ones and mix until combined. Place dough on the counter top and knead for few more minutes. Divide dough into 2 pieces , flatten them with hands until 1,5-2 cm thick and cut into 4 quarters. Place onto a baking tray lined with non stick baking paper leaving spaces between. Bake in 220 degrees C for about 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...