Macie
już upieczone pierniczki? Ten, kto się zagapił, może skorzystać
z tego przepisu. Jest szybki, łatwy i ciasteczka są gotowe do
jedzenia zaraz po upieczeniu. Smak pierniczków jest dosyć łagodny,
więc można zwiększyć ilość przypraw, jeśli lubimy je bardziej
aromatyczne.
Pierniczki
opiekłam z podwójnej porcji i wyszło mi około 100 rożnej
wielkości ciasteczek.
Przepis
z TEJ strony z niewielkimi zmianami (zdecydowanie mniej cukru)
Do
You have you gingerbread cookies baked? Those who forgot to make them
can use this recipe. It is fast, easy and the cookies are good to eat
right after baking. The taste is mild, so you can add more spices if
you like it more intensive.
I
baked from double portion and got around 100 different sized cookies.
Recipe
from THIS site with my little changes (definitely less sugar)
Składniki
na ok 50 pierniczków:
|
Ingredients
for about 50 gingerbread:
|
Wymieszać
ze sobą suche składniki. Masło rozpuścić, przestudzić, zmieszać
z miodem oraz jajkami. Dodać do mąki i wyrobić ciasto. Może się
w tym momencie kleić, ale nie dodawać mąki.
Rozwałkować
ciasto na grubość ok 4mm podsypując mąką. Wykrawać pierniki i
okładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec
8-10 min w 180 st. C.
Po
ostudzeniu polukrować.
Mix
together all dry ingredients. Melt the butter and cool it down. Add
honey and eggs, whisk together and add everything to flour. Work into
a smooth dough which is a little sticky, but don’t add any more
flour.
Roll
dough out to 4
mm thick on
a lightly floured
surface. Cut out cookies, place them on
a baking tray lined up with baking paper.
Bake
8-10 min in 180 degrees C.
Glaze
after they cool down.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz