Gdy
tylko je zobaczyłam na innych blogach, wiedziałam,m ze muszę je
zrobić! Długo czekały na swoja kolej, aż kiedy nadeszła ich
chwila, robiłam je 2 razy po rząd I to w sumie aż 3 porcje. Teraz
przerwa bo już w planach są inne urocze ciasteczka :)
As
soon as I saw those cookies on other blogsblogs I knew I have to make
them. They waited very long time for their turn, but when the time
finally came I made the twice in a row and it was totally 3 portions.
Now we need a little break especially that I have more adorable
cookies in mind :)
Składniki:
|
Ingredients:
|
Margarynę
utrzeć z cukrem i jajkiem, dodać mleko, aromat a następnie
stopniowo obie maki wymieszane z soda. Ciasto jest dosyć luźne, ale
bez problemu dają się formować kulki. Jeśli jednak jest zbyt
rzadkie, dodać trochę maki, lub wstawić na około 1h do lodówki.
Z
ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego lub większe. Do
miseczki wsypać trochę kakao i za pomaca gwintu od butelki (lub
innego podobnego narzędzia :) ) formować nóżki pieczarek maczając
gwint w kakao a potem wciskając lekko w nasze ciasteczka. Ot cala
magia :)
Piec
w 180st. C około 15-20 min. Ciasteczka nie powinny się za bardzo
rumienić.
Cream
sugar with butter and egg and milk,
vanilla aroma and then gradually both flours mixed with soda. The
batter is very soft but there is no problem with forming little
balls. But if its too soft after all add some more flour rt leave it
in a fridge for about 1h.
Form
little walnut size balls, or bigger if you like. Put some cocoa
powder in a little bowl, dip the rim of a bottle (or any similar
tool) in a cocoa powder and then press it into a cookie forming a
little mushroom. That's all the magic :)
Bake
in 180 degrees C for about 15-20 min. The cookies cannot get too
golden.
Przed i po pieczeniu. Before and after baking.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz