środa, 3 października 2012

Brownie


Wystarczy raz spróbować Brownie, żeby się zakochać w smaku. Ciężkie, zbite, mokre ciasto (zakalcowate :p) z dużą ilością czekolady. Tak sycące, ze ma się dosyć po jednym kawałku.... ale coś ciągle do niego ciągnie. Najbezpieczniej jest je zrobić, spróbować i resztę rozdać, bo można się zapomnieć. Zdecydowanie dla miłośników czekolady.

It is enough to try brownie once to fall it love with the flavour. Its heavy, wet cake with lots of chocolate. So filling that we have enough after one piece.. but something keeps pulling us to it. It is the safest to make it, have some and give away the rest or you will be lost. Definitely for chocolate lovers.

Składniki:
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 100 g mąki
  • 200 g cukru
  • 6 jaj
  • szczypta soli
  • 1 łyżka esencji waniliowej
Ingredients:
  • 200 g bitter chocolate
  • 200 g unsalted butter
  • 100 g flour
  • 200 g sugar
  • 6 eggs
  • pinch of salt
  • 1 tbsp vanilla extract

Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do ostudzenia. Jajka lekko ubić, wymieszać z cukrem, maka, sola i esencją waniliową. Dodać rozpuszczona czekoladę, delikatnie wymieszać.
Wylać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy.

Piec 20 min w 200 st. C


Butter and chocolate dissolve in water bath and leave aside to cool down a bit. Lightly beat eggs, mix them with sugar, flour, salt and vanilla extract. Add chocolate and mix gently.
Pour batter into a form lined up with baking paper.

Bake 20 min in 200 degrees C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...