Wystarczy raz spróbować Brownie, żeby się zakochać w smaku. Ciężkie, zbite, mokre ciasto (zakalcowate :p) z dużą ilością czekolady. Tak sycące, ze ma się dosyć po jednym kawałku.... ale coś ciągle do niego ciągnie. Najbezpieczniej jest je zrobić, spróbować i resztę rozdać, bo można się zapomnieć. Zdecydowanie dla miłośników czekolady.
It
is enough to try brownie once to fall it love with the flavour. Its
heavy, wet cake with lots of chocolate. So filling that we have
enough after one piece.. but something keeps pulling us to it. It is
the safest to make it, have some and give away the rest or you will
be lost. Definitely for chocolate lovers.
Składniki:
|
Ingredients:
|
Masło
i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do ostudzenia.
Jajka lekko ubić, wymieszać z cukrem, maka, sola i esencją
waniliową. Dodać rozpuszczona czekoladę, delikatnie wymieszać.
Wylać
ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Piec
20 min w 200 st. C
Pour
batter into a form lined up with baking paper.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz